Kok

ODB-registratienummers: ODB-Y00622-013, ODB-Y00622-001, ODB-Y00622-011, ODB-Y00622-006, ODB-Y00622-004, ODB-Y00622-012, ODB-Y00622-008, ODB-Y00622-009, ODB-Y00622-007, ODB-Y00622-005, ODB-Y00622-002 en ODB-Y00622-003 ...

Wil je aan de slag als kok in een restaurant of brasserie, of wil je jezelf verder professionaliseren? Dan is de opleiding kok iets voor jou. 
Je doorloopt eerst de modules van keukenmedewerker en daarna hulpkok, om ten slotte à la carte te leren werken in 3 modules. 

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Combineer dan je de opleiding Kok met Aanvullende algemene vorming, en behaal je diploma secundair onderwijs bij Qrios.

In 12 praktijkgerichte modules leer je de verschillende snij- en bereidingstechnieken om eerst als keukenmedewerker, dan als hulpkok en vervolgens volledig zelfstandig als kok de keuken te runnen. Het accent ligt vooral op het à la carte gerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. 
Je leert een evenwichtig menu opstellen, rekening houdend met de seizoenen en de prijs van de voedingswaren.
Je leert een goede werkplanning opmaken en controleert de mise-en-place alvorens de dienst start. Je volgt de trends op in de keuken en kent de horecareglementering.

Als je de opleiding succesvol afrondt, behaal je het certificaat of diploma KOK.

Modules

  • Eenvoudige vlees & gevogeltegerechten
  • Eenvoudige visgerechten
  • Eenvoudige gerechten met groenten & kruiden
  • Eenvoudige nagerechten
  • Bistrogerechten met vlees & gevogelte
  • Bistrogerechten met vis
  • Bistrogerechten met groenten & kruiden
  • Bistronagerechten
  • Initiatie ontvangst en bediening van gasten
  • Restaurant à la carte
  • Restaurant à la carte en keukenorganisatie
  • Restaurant à la carte en keukenbeheer

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 800 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Deze cursus/opleiding staat op dit moment nog niet ingepland.
Wil jij er toch nu al graag meer over weten?
Stuur ons dan een bericht via de knoppen “Neem contact op” of “Ik heb een vraag” op deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper