Bakker

ODB-registratienummers: ODB-Y00088-003, ODB-Y00088-008, ODB-Y00088-006, ODB-Y00088-004, ODB-Y00088-011, ODB-Y00088-009, ODB-Y00088-010, ODB-Y00088-001, ODB-Y00088-007, ODB-Y00088-005 en ODB-Y00088-002 ...

Kan de geur van versgebakken brood jou ook verleiden? Ben je een vroege vogel? Sla je graag een praatje met klanten, maar zit je het liefst met je handen in het deeg? Kies dan voor een opleiding tot bakker.

Brood is wereldwijd een belangrijk voedingsmiddel en de Belg zet het gemiddeld twee keer per dag op tafel. In deze opleiding leer je gistdegen bereiden, verwerken, bakken en afwerken. Je bereidt brood, speciaal brood, luxebrood, broodjes, gebak of taarten. Je gebruikt daarbij bloem of halfbereide producten en andere ingrediënten. Meestal gebruik je mechanische hulpmiddelen of automaten, zoals een mechanische kneedmachine, een weeg- en verdeelmachine en een gecontroleerde gistingskamer. We leren je het werk plannen en voorbereiden en het nodige materiaal en materieel verzamelen en hoe je de afgewerkte producten en grondstoffen moet bewaren. Vanzelfsprekend maken we je vertrouwd met de regelgeving van de voedingsindustrie wat betreft veiligheid en hygiëne.

De beroepsopleiding Bakker bestaat uit 10 modules aangevuld met een stageperiode in een bakkerij.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je deze opleiding combineren met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Zo behaal je je diploma secundair onderwijs samen met het certificaat van deze opleiding. Je diploma vergroot je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.

Heb je al een diploma secundair onderwijs? Dan hoef je de opleiding Aanvullende algemene vorming natuurlijk niet te volgen.

  • Voor deze opleiding kan je niet online inschrijven. Dit kan pas na een intakegesprek met een trajectbegeleider. Samen bekijken we je studiebewijzen, je competenties, je mogelijkheden en interesses en stellen zo je persoonlijke traject samen.
  • Neem contact op met de trajectbegeleider onder het blokje "Meer info?".
  • Er is geen voorkennis vereist.
  • Heb je eerder al het certificaat van de vooropleiding Medewerker bakkerij behaald, dan hoef je nog slechts de 6 laatste modules en de stage te volgen. 

Bakker is een beroep met toekomst. Ambachtelijk beroepen raken steeds moeilijker ingevuld en het vinden van jong en gemotiveerd personeel is zeer lastig. Bakker is daarenboven een knelpuntberoep - met het certificaat van Bakker ben je dus zeker van werk. Je kan aan de slag in loondienst bij een bakker, in een industriële bakkerij of als zelfstandige in je eigen zaak. Vroeg opstaan is part of the job, net als weekendwerk.

De prijs wordt bepaald volgens je traject

Aantal lestijden: 840 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Meer info?

Onze trajectbegeleiders helpen je graag verder!

Neem contact op

Lesuren & locaties

Deze cursus/opleiding staat op dit moment nog niet ingepland.
Wil jij er toch nu al graag meer over weten?
Stuur ons dan een bericht via de knoppen “Neem contact op” of “Ik heb een vraag” op deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper