Als anderstalige een opleiding tot Zorgkundige combineren met NT2? Het kan via ZorgTalenT.
Tijdens het traject zorgTalenT doorloop je NT2 richtgraad 2.1 tot en met 2.3 en krijg je een aantal ondersteunende modules (ICT, woordenschat voor de zorgsector, leerondersteuning) en volg je tevens de opleiding Zorgkundige.
Als zorgkundige sta je de verpleegkundige bij in activiteiten in de zorgverlening, gezondheidsopvoeding en logistiek. Je werkt in een team onder leiding van een verpleegkundige. Je voert zorgkundige handelingen uit bij de voeding en de verzorging van de zorgvrager. Daarnaast help je bij de uitvoering van zorgtaken en stimuleer je de zorgvragers in het vinden van zinvolle dagbestedingen. Je hebt aandacht voor het levensverhaal en de eigenheid van de zorgvrager en begeleidt en ondersteunt zorgvragers en/of hun familie in moeilijke of emotionele momenten. In de opleiding Zorgkundige reiken we je kennis en inzichten aan over de verschillende aspecten van de zorg. We besteden veel aandacht aan het je vertrouwd maken met het omgaan met de zorgvrager en leren je werken binnen een multidisciplinair team.
De opleiding Zorgkundige bestaat uit 6 grotere clusters: de zorg voor de zorgvrager, het belang van contact en communicatie binnen die zorg, het samenwerken in een multidisciplinair team, de zorg voor woon- en leefomgeving, het methodisch en professioneel werken en het bevorderen van eigen deskundigheid.
Heb je nog geen diploma secundair onderwijs, dan kan je deze opleiding combineren met de opleiding Aanvullende algemene vorming (AAV). Zo behaal je je diploma secundair onderwijs samen met het certificaat van deze opleiding. Je diploma vergroot je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk.
Heb je al een diploma secundair onderwijs? Dan hoef je de opleiding Aanvullende algemene vorming natuurlijk niet te volgen.
Er is een enorm aanbod aan jobs in zorg en welzijn. Als zorgkundige vind je werk in een ziekenhuis, in een zorginstelling, in een woonzorgcentrum of in de thuisverpleging.
Wie aan de slag wil gaan als zorgkundige moet zich eerst laten registreren bij het Departement Zorg. Na de registratie wordt een visum afgeleverd van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. Dit visum is verplicht om te mogen werken als zorgkundige.
Meer informatie: Registratie en visum als zorgkundige: overzicht van alle stappen (zorg-en-gezondheid.be)
De prijs wordt bepaald volgens je traject
Aantal lestijden: 1480 (inclusief evaluatie en deliberatie)
Heb ik recht op een korting of een premie?
Deze cursus/opleiding staat op dit moment nog niet ingepland.
Wil jij er toch nu al graag meer over weten?
Stuur ons dan een bericht via de knoppen “Neem contact op” of “Ik heb een vraag” op deze pagina.